Isnin, 8 November 2010

Menjadi Muslimah Yang Dikasihi
Bismillah..
Assalamu’alaikum Warahmatullah Wabarakatuh…

Muslimah Yang dikasihi,

Peliharalah auratmu walau dimana kau berada. Jangan biarkan keindahan dirimu menjadi tatapan lelaki yang bukan mahrammu.

Muslimah yang dikasihi,

Peliharalah solatmu, tundukkan pandangan matamu dihadapan lelaki yang bukan milikmu. Kelak engkaulah yang bertuah menjadi tetamu Allah. Moga-moga dirimu disambut penuh kasih oleh Bidadari Syurga Ainul Mardhiah.

Muslimah yang dikasihi,

Berakhlaklah dari panduan Rasulmu, contohi dan ikutinya. Pasti engkau yang bahagia. Sejuk mata memandang bercahaya dunia dengan hiasan muslimah solehah sepertimu.

Muslimah yang dikasihi,

Jadikanlah dirimu seperti permata yang berharga di celahan kaca. Ikuti perintah agama, jauhi laranganNya. Al-Quran panduan hidupmu, Hadith jadi sumber rujukanmu.

Muslimah yang dikasihi,

Jangan biarkan dirimu hanyut dengan arus kemodenan tanpa bekalan ilmu di dada. Renungilah masa depanmu, tetapkan iman di dada. Moga ia menjadi perisai buat dirimu. Jangan kail panjang sejengkal, lautan dalam hendak di duga.

Muslimah yang dikasihi,

Nilai cintamu hanya pada Allah yang satu, kasihi Tuhanmu, redhalah Islam menjadi agamamu, pasti tiada kecewa buatmu. Kelak satu hari nanti ada insan yang menantimu. Berkat kasihmu pada Allah yang satu pasti itulah insan yang menjadi cintamu di dunia wasilah dari Allah. Moga bertambah redha Allah padamu, melimpah kasihNya padamu kerana engkau meletakkan kasihmu padaNya dahulu sebelum cinta pada kekasih yang menjadi plihan hatimu…..

: : Aku Ingin Mencintai Mu : :

Tuhan..

betapa aku malu ,

atas semua yang Kau beri ,

padahal diriku ,

terlalu sering ,

membuatMU kecewa….

entah mungkin karna ku terlena , sementara Engkau beri ,

aku kesempatan ,

berulang kali ,

agar aku kembali….

dalam fitrahku ,

sebagai manusia ,

untuk menghambakanMU ,

betapa tak ada apa-apanya ,

aku dihadapanMU…

aku ingin mencintaiMU

setulusnya,

sebenar-benar aku cinta,

dalam do’a ,

dalam ucapan ,

dalam setiap langkahku ,

aku ingin mendekatiMU ,

selamanya ,

sehina apapun diriku ,

kuberharap untuk bertemu denganMU ya Rabbi …..

Allah, telah Kau berikan cinta yang ku pohon… ku idam dan impikan. Selimutkan lah aku dengan mehnah Mu supaya aku selalu bersamamu. Kafankanlah jasadku dengan senyuman di pusara kaku. Andai tarbiyyah Mu ku jadikan pegangang pasti aku temui jalan cinta ABADI… ya Rabb Dalam keheningan yang Kau ciptakan penuh dugaan renjiskanlah setitis embun untukku berteduh jauh dr prasangka pada hamba Mu Ya Allah, Telah Kau temukan aku dengan cinta ku Satukan lah iman & amalku seiring relakan jasadku menjadi medan amal Dan aku menjadi tempat Kau menguji iman Agar aku sentiasa mencari MU disebalik wajah yang tenang itu…….

“Ya Allah, biar hidupku sepi tanpa keluarga di sisi, biar hidupku sunyi tanpa teman menemani, tapi jangan biarkan aku sepi tanpa kasih dan perhatianMu… Ya Allah, biar aku miskin harta, biar aku papa pangkat dan darjat, namun berikan aku kekayaan hati dan jiwa… Ya Allah, aku tak pernah peduli, singkat atau panjang masaku di dunia ini, asalkan hidup dan matiku biarlah dalam redhaMu… Ya Allah, berikan aku nikmat merasai kasih dan sayangMu, benarkan aku menjadi pencinta seperti para kekasihMu, izinkan aku melayari bahtera hidupku hanya keranaMu… Ya Allah, jangan Kau kelamkan hatiku dengan kegelapan dunia kini, campakkan cahaya hidayahMu ke dalam hatiku, moga dapat aku berikan sedikit, cahaya itu buat mereka yang kegelapan, semoga segala yang kulakukan hanya untukMu, hanya untuk merebut kasihMu yang agung, hanya untuk mencapai redhaMu, di dunia dan akhirat…

Hatiku telau Engkau curi dengan kerelaanku.. Menetaplah Engkau di sana menemani setiap denyut nafasku.. Agar bisa menjadi penghalang.. Bila hati mendambakan kejahatan.. Agar diri selalu merindu dan takutkanMu.. Tatkala mengimbas dosa kerana mengejar sinar sang mentari.. Agar ketenangan sentiasa milikku… Kerana hanya dengan mengingatiMu ketenangan akan mendekatiku

: : Seindah Mawar Berduri : : Jadilah bunga mawar yang indah berpagarkan duri.Jangan biarkan dirimu menjadi sebarangan bunga yang tetap juga indah tetapi,sayang tidak berduri. Apabila tiada duri, tiada lagi benteng yang boleh melindungi keindahan si bunga daripada sewenang-wenangnya didekati sang kumbang. Lantas, tercemarlah keindahan dan murahlah nilainya. Duri mawar itulah ditasybihkan dengan perbatasan aurat, akhlak dan al-haya’. Dengan pagaran duri itu, kilauan warnanya semakin memancar indah dan harum aromanya..

sumber : http://mwindriyanto.web.id/2010/06/28/muslimah-yang-dikasihi/